Budi dio naše mreže

UTORAK 8:10 Koliko je psihoterapijska podrška potrebna djeci modernog doba?

Zagreb je ovih dana domaćin Međunarodne online konferencije o psihodrami za djecu i mlade, a to je i povod emisiji Argumenti. Nije rijetkost da se djeca školske dobi suočavaju s anksioznim poremećajima, poremećajima učenja, poteškoćama prilagodbe na nove životne situacije, školsku sredinu, razvod, preseljenje, smrt bliske osobe, zatim psihosomatskim poremećajima, povlačenjem i socijalnom isključenošću. Još kad ovome dodamo i aktualna događanja – pandemiju i potrese, nije neobično da roditelji traže način kako pomoći djeci koja imaju poteškoće s nošenjem s izazovima odrastanja i okolnosti u kojima žive. Kako pristupiti djeci i mladima? U kojem trenutku im je potrebna pomoć? Koliko utjecaj na školsku djecu imaju očekivanja roditelja? Na ova i druga pitanja u Argumentima odgovaraju: Ljubica Duspara, psiholog, integrativni dječji psihoterapeut i edukator,​ Ivana Jurić, psiholog, psihoterapeut i edukator psihodrame te Nataša Major, psihologinja u pakračkoj osnovnoj školi, psihoterapeut.

/ hkr

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu pet televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija, RTV Herceg Bosne i TV Jadran.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja