Budi dio naše mreže

UTORAK 8:10 Kako nadvladati krizu duhovnih zvanja, ali i kršćanskog identiteta?

Ovogodišnji 62. teološko-pastoralni tjedan u Zagrebu održava se od 25. do 27. siječnja na temu preobrazbe svećeništva u promjeni epohe. Tim povodom u Argumentima razgovaramo o promjenama u vjerničkom i svećeničkom poslanju. Kako nadvladati krizu duhovnih zvanja, ali i kršćanskog identiteta? Koje je mjesto svećenika i redovnika u svijetu? Jesu li pozvani/poslani dizati svoj glas u društvenim i političkim zbivanjima? Jesu li na to pozvani vjernici? Koji je uzrok gubitku povjerenja i nedostatku poštovanja i autoriteta prema svećenicima, biskupima i Papi, i kako se s njime nositi? Ovo su samo neka od pitanja na koje odgovore tražimo s gostima Argumenata. U studiju HKR-a su profesori na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu: doc. dr. sc. Taras Barščevski, v. d. pročelnika Katedre Svetog pisma Novog zavjeta, doc. dr. sc. fra Daniel Patafta, s Katedre crkvene povijesti i dr. sc. Jakov Rađa, s Katedre fundamentalne teologije. Urednica emisije je Diana Tikvić.

/ hkr

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu šest televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija, RTV Herceg Bosne i TV Jadran.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja