Budi dio naše mreže

UTORAK 8:10 Je li hrabrost u javnosti nositi habit i kolar?

Što vanjske oznake posvećenih osoba, kao što su habit i kolar, znače svećeniku, a što vjernicima? Jesmo li se „utopili” u masi i modernizirali? Nije li nas možda sram nositi habit ili kolar na ulici, u tramvaju, u kafiću...? Koji su argumenti za mjesta na kojima nije primjereno nositi iste? Što je s vjernicima laicima: je li njima neugodno i srame li se prekrižiti na ulici ili moliti javno? Na ova i druga pitanja odgovaraju gosti Argumenata u utorak, 21. ožujka, u 8:10. Gostuju: s. Gita Klobučar, Milosrdna sestara sv. Križa, vjeroučiteljica u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga; fra Dragan Grizelj, OFM, gvardijan franjevačkog samostana u Varaždinu; vlč. Stjepan Najman, župnik Župe sv. Nikole u Varaždinu. Urednik i voditelj: Branimir Gubić.

/ hkr

Nakon regionalne televizije VTV koja iz Varaždina signalom pokriva sjeverozapadnu Hrvatsku, RTV Herceg Bosne koja iz Mostara emitira program na hrvatskom jeziku za područje Bosne i Hercegovine te Slavonsko-brodske televizije SBTV koja pokriva područje istočne i dio sjeverozapadne Hrvatske, emisiju HKR-a Argumenti reemitira i Z1 televizija s lokalnom koncesijom na području šire zagrebačke regije, Plava televizija koja u digitalnoj regiji D2 obuhvaća dio Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičku-podravsku, Požeško-slavonsku i dio Brodsko-posavske županije, TV Jadran koja se emitira na području digitalne regije D8, a koja uključuje šire područje Splitsko-dalmatinske županije te dio Dubrovačko-neretvanske županije, a od ove jeseni i tri nove televizije: STV (Televizija Slavonije i Baranje) koja se se može pratiti na cijelom području digitalne regije D1 koji obuhvaća dio Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i dio Brodsko-posavske županije, TV Nova, regionalna TV postaja koja svojim signalom na 23. DVB-T2 kanalu s Učke pokriva Istru i Primorsko-goransku županiju te kvarnerske otoke i Trend TV koja pokriva područje grada Zagreba, Samobora, Zaprešića i Velike Gorice.

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video prijenos na Facebooku HKR-a te video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Ključne riječi:
Argumenti Branimir Gubić
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja