Budi dio naše mreže

UTORAK 8:10 Dijagnoza debljine – kako riješiti problem?

Prevencija je prvi korak u suzbijanju debljine već u najmlađoj dobi. Uz kontinuiranu edukaciju stanovništva o važnosti prevencije, istovremeno je potrebno povećati broj dijagnosticiranih pacijenata s debljinom. Ljudi kojima debljina kao bolest nije dijagnosticirana, teško će početi svoje stanje percipirati kao ozbiljan problem za zdravlje i promijeniti životne navike te prema potrebi liječiti debljinu. Kako se debljina dijagnosticira i liječi? Kako usvojiti zdrave prehrambene navike i povećati tjelesnu aktivnost? S kojom dijagnozom se moramo suočiti da bismo učinili životni zaokret? O pandemiji debljine u utorak 6. prosinca u Argumentima HKR-a govore: Helena Križan, socijalni pedagog, voditeljica Odsjeka za praćenje odrednica tjelesnog zdravlja u Službi za promicanje zdravlja HZJZ-a; Edin Mehmedović, kineziolog i osobni trener; Martin Justin. Urednik emisije: Branimir Gubić.

/ hkr

Nakon regionalne televizije VTV koja iz Varaždina signalom pokriva sjeverozapadnu Hrvatsku, RTV Herceg Bosne koja iz Mostara emitira program na hrvatskom jeziku za područje Bosne i Hercegovine te Slavonsko-brodske televizije SBTV koja pokriva područje istočne i dio sjeverozapadne Hrvatske, emisiju HKR-a Argumenti reemitira i Z1 televizija s lokalnom koncesijom na području šire zagrebačke regije, Plava televizija koja u digitalnoj regiji D2 obuhvaća dio Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičku-podravsku, Požeško-slavonsku i dio Brodsko-posavske županije, TV Jadran koja se emitira na području digitalne regije D8, a koja uključuje šire područje Splitsko-dalmatinske županije te dio Dubrovačko-neretvanske županije, a od ove jeseni i tri nove televizije: STV (Televizija Slavonije i Baranje) koja se se može pratiti na cijelom području digitalne regije D1 koji obuhvaća dio Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i dio Brodsko-posavske županije, TV Nova, regionalna TV postaja koja svojim signalom na 23. DVB-T2 kanalu s Učke pokriva Istru i Primorsko-goransku županiju te kvarnerske otoke i Trend TV koja pokriva područje grada Zagreba, Samobora, Zaprešića i Velike Gorice.

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video prijenos na Facebooku HKR-a te video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja