Budi dio naše mreže

UTORAK 22:30 Musica sacra - sveta glazba

Emisija Musica sacra - Sveta glazba bavi se raznim temama koje su povezane na prvom mjestu s liturgijskom glazbom, ali i glazbom klasičnog sakralnog stvaralaštva prošlosti i suvremenosti. Urednik i voditelj emisije je maestro Josip degl' Ivellio.

/ hkr

Emisija obrađuje razne teme; od pučke popijevke do polifonije u službi liturgije, predstavlja monografije raznih crkvenih pjevačkih zborova, CD izdanja napose hrvatskih crkvenih i liturgijskih zborova i ansambala, kao i tematska predstavljanja domaćih i stranih skladatelja crkvene glazbe. Emisija usko prati liturgijsku, crkvenu godinu te se sukladno vremenu u istoj obrađuju teme ili glazbene slušaonice prikladne duhu toga liturgijskog vremena.

Urednik i voditelj emisije je maestro Josip degl’ Ivellio, dugogodišnji suradnik HKR-a , dirigent, zborovođa, skladatelj, pisac monografija, studija i knjiga o crkvenoj i drugoj glazbi, umjetnički voditelj i dirigent na 28 CD izdanja posebno crkvenih skladatelja (A. Vidaković. K. Kolb, B. Duda, K. Odak, F. Dugan. J. Stahuljak, S. Sente, E. Cossetto, B. Sokol itd.) višestruko nagrađivan zlatnim medaljama i diplomama te grand prix-ima na međunarodnim natjecanjima kao i strukovnim nagradama; dobitnik najvišeg državnog odlikovanja na području kulture i umjetnosti Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

U zadnje vrijeme na HKR priprema svakodnevne klasične deset minutne glazbene priloge za termine u 06:00, 12:00 i 15:00 sati.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja