Budi dio naše mreže

UTORAK 21:00 Željko i Kristina Manjkas iz Bjelovara – umijeće slušanja i govorenje

U prvoj ovogodišnjoj emisiji „Vjeruj u obitelj“ svjedoče supruzi Željko i Kristina Manjkas roditelji sedmero djece, aktivni vjernici laici iz Bjelovara. Njihovo svjedočanstvo o Božjim zahvatima u njihovim životima, u braku i obitelji prigodno se smješta između Dana života (prva nedjelja u veljači) i Svjetskog dana braka (druga nedjelja u veljači).

/ skg

U prvom dijelu razgovora slušatelji će moći saznati nešto o njima iz vremena prije sklapanja braka. U središnjem dijelu emisije progovorit će o svom bračnom i obiteljskom životu koji su započeli u ranim dvadesetim godinama. Posvjedočit će kako su se usprkos velikoj ljubavi susreli s problemima koji su svoj korijen imali u nedovoljnom poznavanju što to sakrament ženidbe doista jest kao i u manjkavoj komunikaciji jer „ona nije znala govoriti, a on slušati“. Ukazat će što im je pomoglo u razvijanju umijeća slušanja i umijeća govorenje te kako su od Boga primali djecu bez kalkulacija i računajući na Providnost.

U završnom dijelu emisije iznijet će kako se nastoje davati u svojoj župi, dekanata i biskupiji kao i u Hrvatskoj zajednici bračnih susreta u kojoj su odgovorni za provođenje zaručničkih susreta  temeljem čega su bili sudionici Kolokvija za djelatnike u pastoralu priprave za brak i praćenja u prvim godinama bračnog života pod naslovom ‘Ljubavlju vođeni’ održanog 21. siječnja 2023. u organizaciji Vijeća/Ureda HBK za život i obitelj.

Urednik i voditelj: Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja