Budi dio naše mreže

UTORAK 21:00 Radost ljubavi u obitelji s gostima iz Krčke biskupije

Na uočnicu blagdana Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u utorak 7. prosinca 2021. od 21 sat poslušajte specijalnu emisiju Radost ljubavi u obitelji koja se temelji na sadržajima pastoralnih vodiča vatikanskoga Dikasterija za laike, obitelj i život priređenima za Godinu obitelji Amoris laetitia.

/ hkr

 U emisiji gostuju predstavnici Krčke biskupije: malološinjski župnik i dekan preč. Roberto Zubović i aktivni vjernici laici iz grada Krka supruzi Dean i Ljubica Kosić, roditelji dviju kćeri.

Emisija svoju okosnicu ima u osmom pastoralnom vodiču pod nazivom Odgajanje djece: poslanje, izazov, radost kao i pripadajućem videozapisu u kojem se uz papu Franju pojavljuju dvije misionarske obitelji: četrnaestočlana obitelj koja živi u Nizozemskoj i trinaesteročlana obitelj koja živi u Rusiji.

U prvoj cjelini naglasak će biti stavljen na ulogu odgoja u suočavanju s izazovima današnjice, jer obitelj se ne može odreći toga da bude mjesto potpore, vođenja i usmjeravanja, koliko god da morala pronalaziti nove metode i otkrivati nove izvore. U drugoj cjelini pozornost će se usmjeriti na ključnu ulogu roditelja u prenošenju vjere, kao Božjega dara kojemu nisu gospodari već brižni služitelji, te što se može učiniti da im Crkva u tome pomogne kako bi i budući naraštaji mogli reći svoje „da“ Kristu.

Urednik i voditelj: Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja