Budi dio naše mreže

UTORAK 21:00 Radost ljubavi u obitelji

U utorak 26. travnja 2022. u programu Hrvatskog katoličkog radija od 21 sat poslušajte specijalnu emisiju »Radost ljubavi u obitelji« koju će svojim iskustvima i svjedočanstvom obogatiti predstavnici Schönstattskog pokreta, supruzi Nikola i Mirjana Neralić, roditelji četvero odrasle djece, djeda i baka dvije unuke.

/ hkr

Temeljem treće pripremne kateheze za lipanjski svjetski susret obitelji naslovljene »Nazaret: ljubav naša svagdašnja« bit će govora o tome kako svaka obitelj koja promatra obitelj Isusa, Josipa i Marije može ponovno otkriti vlastiti poziv, pronaći više uzajamnog razumijevanja, orijentaciju na životnom putu i biti privučena evanđeoskom radošću. Ukazat će se kako ono što se zbivalo tijekom trideset godina u Nazaretu, može se zbivati i u današnjim obiteljima ako ustupe mjesto Isusu.

Ukratko će biti predstavljen Schönstattski pokret s naglaskom na angažman u pastoralu braka i obitelji Crkve u Hrvatskoj razvidan ponajprije u širenju uspostave »kućnog svetišta«, u djelovanju Lige obitelji i Lige majki te u odvijanju dvogodišnjeg tečaja Obiteljska akademija.

Na kraju će se uputiti i novi poticaji za razmišljanje usmjereni supruzima/ obiteljima i skupinama te ponuditi prijedlog sadržaja za produbljivanje teme.

Urednik i voditelj: Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj

 

Ključne riječi:
Radost ljubavi u obitelji
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja