Budi dio naše mreže

UTORAK 21:00 Molitva – snaga i život starijih ljudi

U utorak, 2. veljače, na blagdan Svijećnice, kada se u evanđelju spominjemo starca Šimuna i proročice Ane, u emisiji "Osmišljena starost" od 21 sat prigodno se promišlja o važnosti molitve u starijoj dobi. To je ujedno nosiva tema šeste kateheze istoimenog katehetskog materijala u kojoj se upravo starac Šimun i proročica Ana nude se kao primjeri za nasljedovanje kroz molitveni zaziv i izdvojeni biblijski -navod iz Lukina evanđelja, koji razlaže bibličar fra Darko Tepert.

/ mp

Uvodni tekst naslovljen “Sklopljene ruke”, između ostalog, upozorava kako molitva nije neki privjesak ljudskoga života ili kršćanstva, već je molitva disanje duše i oaza mira za starije osobe.

Izabrani navod Učiteljstva ističe kako je molitva sredstvo za razumijevanje života, služenje, snaga i život starijih ljudi, a ujedno i alat za rušenje zidova njihove usamljenosti i izlazak iz stanja bespomoćnosti.

Priređeno svjedočanstvo potvrđuje važnost ustrajne molitve u kontekstu iseljavanja mladih i teškoća u pronalaženju bračnog druga u stranoj zemlji.

Urednik i voditelj: Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja