Budi dio naše mreže

UTORAK 21:00 Gostuju supružnici Ines i Tin Vitez, roditelji petero djece

U prvoj ovosezonskoj emisiji "Vjeruj u obitelj" u utorak, 22. listopada, na spomendan svetoga pape Ivana Pavla II., gostuju supružnici Ines i Tin Vitez, roditelji petero djece, iz Križa kraj Ivanić grada.

/ hkr

Tin i Ines Vitez

Posvjedočit će kako je Krist našao put do njihovih srca onda kada su lutali i kako ih je privukao k sebi da bi mogli sve potpunije živjeti svoj bračni i obiteljski život u skladu s Očevom voljom. Usporedit će svoj život prije i poslije obraćenja potvrđujući da se onima koji otvore vrata Kristu sve okreće na dobro. Progovorit će o tome kako sada žive i svjedoče svoju vjeru, o dobrobitima programa Exitus i o angažmanu u svojoj župi.

“Vjeruj u obitelj” je emisija u kojoj gostuju supružnici odnosno obitelji kako bi govoreći o radostima i kušnjama svoga bračnog i obiteljskog života posvjedočili vjeru u Boga i u obitelj kao Božju tvorevinu. Cilj emisije je, koja će se emitirati svaki četvrti utorak na HKR-u, potaknuti slušatelje da temeljem svjedočanstva prodube svoju vjeru uočavajući Božje zahvate i u svojim životima. Vjerovati u obitelj nije ništa drugo nego li vjerovati u ljubav, jer obitelj je intimna zajednica života i ljubavi koja odražava zajedništvo ljubavi triju božanskih osoba u Presvetom Trojstvu. Vjerovati u obitelj znači vjerovati u Božji naum za čovjeka. Vjerovati u obitelj preduvjet je da se krene putem svetosti, na koju je pozvan svaki krštenik, pa tako i onaj koji živi u braku i obitelji. Nadahnuće za emisiju proizašlo je iz Kristovih riječi »Bit ćete mi svjedoci« (Dj 1,8) koje je uputio svojim učenicima, a time i svim vjernicima. Na to se nadovezuju poticajne misli papa 20. i 21. stoljeća:

“Suvremeni čovjek radije sluša svjedoke nego učitelje.” (sv. Pavao VI).

“Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi.” (sv. Ivan Pavao II.)

“Svojim svjedočenjem, kao i riječima, obitelji govore drugima o Isusu, prenose vjeru, pobuđuju želju za Bogom i odražavaju ljepotu evanđelja i način života koji nam ono predlaže.” (papa Franjo)

Ključne riječi:
Petar Krešimir Hodžić
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja