Budi dio naše mreže

UTORAK 21:00 Gostuju predstavnici Udruge Hrvatska za život

U programu HKR-a u utorak, 31. svibnja, od 21 sat na redu je 25. emisija Radost ljubavi u obitelji u kojoj gostuju predstavnici Udruge Hrvatska za život bračni par Ante i Sara Čaljkušić, roditelji četvero djece od kojih je troje na zemlji, a jedno na Nebu.

/ mp

Podloga za emisiju su sadržaji pete pripremne kateheze za Deseti svjetski susret obitelji kojoj je Dikasterij za laike, obitelj i život dao naslov Očevi i majke. Bit će govora kako otac i majka po cjeloživotnom i sveobuhvatnom roditeljskom pozivu Bogom dijele snagu ljubavi koja stvara život i to ne samo u rađanju vlastite djece nego i u rađanju djece Božje po duhovnom očinstvu i majčinstvu.

Polazeći od hebrejskih riječi koje nalazimo u Bibliji protumačit će se i dvije dimenzije Božje ljubavi koja je i milosrdna i milostiva. Skrenut će se pozornost da ljubav oca i majke koji žele prihvatiti svoj poziv na svetost ide toliko daleko da čine djela za koja je samo Bog sposoban: stvarati i opraštati. Prokomentirat će se i navodi iz audijencija pape Franje o ulozi oca i majke iz 2015. godine.

U završnom dijelu emisije ukazat će se na poticaje za supruge, obitelji i skupine, kao i na dosadašnje djelovanje udruge Hrvatska za život te plodove koji se već sada mogu uočiti.

Urednik i voditelj: Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj.

Ključne riječi:
Petar Krešimir Hodžić
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja