Budi dio naše mreže

UTORAK 21:00 Gostuju bračni par Hrehorović i vlč. Ćurluka

Dvanaesta emisija Radost ljubavi u obitelji na programu je Hrvatskog katoličkoga radija u utorak, 26. listopada, u 21 sat. U njoj se, u sklopu Godine obitelji Amoris laetitia, nastavlja obrađivanje šestoga pastoralnog vodiča vatikanskoga Dikasterija za laike, obitelj i život naslovljenog "Plodna ljubav". Čini se to uz pomoć gostiju iz Đakovačko osječke nadbiskupije vlč. Tomislava Ćurluke te supružnika Dinka i Josipe Hrehorović, koji zajedno tvore aktualni nacionalni tim Hrvatske zajednice bračnih susreta.

/ hkr

U emisiji se produbljuju neka pitanja iz prve dvije cjeline vodiča u kojima se ističe da plodna bračna ljubav daje boju sivilu svijeta, ali da je valja sagledati u širem obzoru proširene plodnosti koji uključuje udomljavanje i posvajanje polazeći od toga da je svako dijete Božji dar. U tome kontekstu naglašava se i važnost prirodnog planiranja obitelji.

U trećoj cjelini u kojoj se podsjeća da Bog ne zaboravlja svoju djecu, pa kad bi ih i majka zaboravila (usp. Iz 49,15) progovara se otvorenosti obitelji da prihvaćaju i ljube svu Božju djecu u svojoj okolini. Otvara se i tema misionarskog poslanja obitelji te naglašava važnost šire obitelji koju se, kako navodi pobudnice Amoris laetitia, ne smije ignorirati, jer može dati veliki doprinos i potporu osobito u kriznim situacijama.

Tijekom emisije uputit će se i neki poticaji na razmišljanje, kao i prijedlozi za obitelji i skupine.

Urednik i voditelj: Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj.

Ključne riječi:
Petar Krešimir Hodžić
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja