Budi dio naše mreže

UTORAK 11:15 Nadbiskup Đuro Hranić o podršci i osnaživanju udomiteljstva u kontekstu Dana života 2021.

U nedjelju, 7. veljače, Crkva u Hrvatskoj je obilježila Dan života uz koji je Vijeće HBK za život i obitelj uputilo prigodnu poruku naslovljenu „Udomljavanjem iskazati kršćansku ljubav dajući dom“. Na tome je tragu Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda HBK za život i obitelj, razgovarao s mons. dr. Đurom Hranićem, đakovačko-osječkim nadbiskupom i metropolitom.

/ mp

Nadbiskup Hranić pojasnio je kako se zainteresirao za tu problematiku koja ga je potaknula da 2018. o njoj progovori u svojoj božićnoj poruci. Ukazao je na potrebu promicanja i širenja udomiteljstva u Hrvatskoj osobito među vjernicima. Ukratko je predstavio pilot projekt „Podrška i osnaživanje udomiteljstva“ bračnih i obiteljskih savjetovališta svoje nadbiskupije koji je podržao šaljući okružnicu svećenicima. Posvjedočio je i o nekim svojim iskustvima susreta s udomiteljskim obiteljima i udomljenim osobama.

Petar-Krešimir Hodžić i nadbiskup Hranić

Na razgovor s mons. Hranićem nadovezuju se dva kratka svjedočanstva: Marine Hoblaj iz Međimurja koja je, zajedno sa suprugom Vladimirom, upravo u udomljavanju i posvojenju pronašla ispunjenje i radost te Mladena Ignaca, mladića kojega su supružnici Hoblaj kao dijete bili udomili, a koji je i nakon stjecanja punoljetnosti nastavio živjeti s njima.

Razgovor i svjedočanstvâ poslušajte u emisiji “Aktualno” u utorak, 9. veljače, 11:15.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja