Budi dio naše mreže

UTORAK 08:10 Jesu li mediji mjesto susreta Crkve i svijeta?

Sredstva društvenih komunikacija pružaju značajnu pomoć u dijalogu Crkve i svijeta. Crkva s pravom očekuje da se vjerskim pitanjima, kao i njezinu djelovanju, pristupa s poštovanjem i doličnom pozornošću, a ona sa svoje strane treba pružiti potpunu i istinitu informaciju kako bi mediji u kreiranju sadržaja mogli dobro izvršiti svoju zadaću. Time područje medija postaje mjesto susreta Crkve i svijeta. No, je li to u praksi uistinu tako? S kojim se izazovima Crkva suočava u digitalnom dobu i kako se s njima nosi? O tome govore gosti Argumenata: izv. prof. dr. sc. Jerko Valković, pročelnik Odjela za komunikologiju na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu, prof. dr. sc. Danijel Labaš, predstojnik Odsjeka za komunikologiju na Fakultetu hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu te predsjednik Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu i voditelj krovnog projekta „Djeca medija“ te dr. sc. fra Mario Knezović hercegovački franjevac, župnik na Kočerinu, doktor informacijsko-komunikacijskih znanosti i odnosa s javnošću te autor knjige „Evangelizacija u digitalnom dobu – Crkva, mediji i odnosi s javnošću“. Urednica emisije je Diana Tikvić.

/ hkr

Emisija se može pratiti i uživo na Facebook stranici Hrvatskog katoličkog radija te se slušatelji mogu javljati s komentarima koje možete slati tekstualnim porukama na telefon 099 460 99 88, a naknadno se može pogledati na našem YouTube kanalu te na VTV-u, Radioteleviziji Herceg-Bosne, Slavonsko-brodskoj i Plavoj televiziji.

U ponedjeljak, 30. rujna započela je nova sezona emisije “Argumenti”. Svaki dan od ponedjeljka do četvrtka u 8:10 urednici i voditelji Hrvatske katoličke mreže Tanja Maleš, Diana Tikvić, Katarina Varenica, Vlatko Ojvan i novinar Glasa Koncila Ivan Tašev sa svojim gostima analizirat će na argumentiran način aktualnu temu iz života Crkve, društva, kulture i domovine.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja