Budi dio naše mreže

Upoznajmo glazbu drugih govornih područja

Ove nedjelje svoje nam pjesme s novih albuma predstavljaju talijanski pjevač Cesare Cremonin, njemačka pjevačica Ella Eldrich, francuska pjevačica i glumica Vanessa Paradis , čileansko meksička pjevačica Mon Laferte te američki country pjevač Dierks Bentley.

/ hkr

Emisija 17. – 27.01.2019.


Cesare Cremonini se rodio se u Bolonji 1980. godine. Kada mu je s 14 godina otac poklonio CD grupe Queen oduševio se njima i odlučio pisati svoje pjesme. Cesare 1999. godine osniva sastav Lunapop koji se 2002. raspao. Od tada Cesare djeluje kao samostalni izvođač. Njegov posljednji album zove se Possibili scenari.

Ella Endrich pravim imenom se zove Jacqueline Zebisch. Rođena je 1984 godine.  Otac je poznati skladatelji i producent Norbert Endlich. Nakon studija na se studirati na Bayerischen Theaterakademie i kazališne faze 2010. započinje glazbenu karijeru. Njezin posljednji album imena je Im Vertrauen.

Vanessa Paradis :: Flickr@Lyonel Kaufmann

Vanessa Chantal Paradis, rođena je 1972. godine. Uspješna je glumica, pjevačica i model. Njena najpoznatija pjesma je pjesma na engleskom Be My Baby veliki hit iz 1992. ne samo u Francuskoj već i Europi. Ona nam predstavlja svoj sedmi studijski album Les Source.

Mon Laferte ili pravim imenom Norma Monserrat Bustamante  dolazi iz Viña del Mar u Čileu gdje je rođena 1984. godine. Kao kantautorica svoju karijeru gradi od 1995. godine. Nakon višegodišnje pauze tijekom koje pobjeđuje karcinom, od 2011 gradi vrlo uspješnu glazenu karijeru u Meksiku.  Ona donosi svoj šesti studijski album Norma.

Dierks Bentley donosi album imena The Mountain. Na glazbenoj sceni  se pojavio 2003. godine kada  je objavio svoj debitantski album. Od tada do danas objavio je devet studijskih album. 6 od 25 njegovih singlova popelo se na broj jedan country top lista. Prošle 2018 dobio je posebnu nagradu Merle Haggard od strane američke Akademije country glazbe.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja