Budi dio naše mreže

SUBOTA 17:30 Pratite prijenos krunice pape Franje za žrtve koronavirusa

Papa Franjo će u subotu uoči svetkovine Duhova, 30. svibnja, u 17:30 sati pred špiljom Gospe Lurdske u Vatikanskim vrtovima moliti krunicu za žrtve koronavirusa. HKR preuzima izravan prijenos Laudato TV-a iz Vatikana. 

/ hkr

U još jednoj Papinoj molitvenoj akciji za žrtve koronavirusa sudjelovat će marijanska svetišta na svim kontinentima, među njima francuski Lurd, portugalska Fatima, poljska Čenstohova, američka Bezgrešnoga začeća u Washingtonu, nigerijska Elele, Naše Gospe u Obali Bjelokosti, argentinska Lujan i meksička Guadalupe, a bit će prenošena online i televizijski diljem cijeloga svijeta.

Molitvenu akciju pod geslom „Ustrajno i jednodušno u molitvi zajedno s Marijom” (usp. Dj 1, 14) animirat će muškarci i žene koji su osobito teško trpjeli u pandemiji koronavirusa, među njima svećenik, redovnica, medicinska sestra, liječnik, volonter civilne zaštite s obitelji, novinarka – koji će naizmjence predvoditi krunicu.

Organizator je Papinsko vijeće za novu evangelizaciju koje poziva osobito obitelji da se okupe u molitvi s Papom koji boli čovječanstva, uvećane širenjem koronavirusa, želi prikazati Majci Božjoj, moleći njezin zagovor.

Ključne riječi:
papa Franjo
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja