Budi dio naše mreže

SUBOTA 16:30 Jesenska ili proljetna sadnja ruža?!

Česta je nedoumica je li kraljicu cvijeća bolje saditi u jesen ili u proljeće, doznat ćemo što kažu stručnjaci. Bit će riječi i o značenju darovanja ruža s obzirom na boju njezina cvijeta kao i poruku darovanja buketa od 101 ruže.

/ ks

Ruža (lat. Rosa) naziv je za rod višegodišnje drvenaste biljke iz porodice Rosaceae. Najpoznatija je i najomiljenija ukrasna biljka na svijetu stoga je prozvana kraljicom cvijeća. Razlog iznimne popularnosti ruža su raskoš boja i mirisa te velika mogućnost kombiniranja prema visini i obliku.

Sve ruže su hibridi nastali od divlje ruže Rosa canina ili neke druge samonikle ruže. Križanjem samoniklih ruža kroz mnoga su se stoljeća dobivale nove sorte ruža. Postoji oko 200 vrsta i tisuće hibrida ruža. Engleski uzgajivač David Austin je u drugoj polovici 20. stoljeća razvio engleske ruže koje se smatraju savršenim ružama. Osim što se odlikuju lijepim cvijetom, savršeno oblikovanim i bogatim mirisnim laticama, engleske ruže su i otporne na bolesti. Austin je već razvio na desetine kultivara i razvija ih još i danas.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja