Budi dio naše mreže

SUBOTA 11:10 ŽIVA VEZA Gostuje medicinska djelatnica, novinarka, glumica, pjesnikinja i ambasadorica mira i dobre volje Slava Božićević

Gostuje medicinska djelatnica, novinarka, glumica, pjesnikinja i ambasadorica mira i dobre volje Slava Božićević. Emisiju uređuje i vodi Tuga Tarle.

/ hkr

Slava Božićević, medicinska djelatnica, novinarka, glumica, pjesnikinja i ambasadorica mira i dobre volje, cijeli život živi na relaciji Švedska, Zagreb, Rovinj. Po završenom studiju ekološke medicine u Švedskoj radila je na komuni u projektu Agenda 21 UN-a za primjenu opstanka i razvoja 21 stoljeća. Predavala je ekološku medicinu Kulture svijeta, Socijalnu problematiku izbjeglica 15–tak godina. Završila je studij The Grief Recovery Institute, USA-Sweden, posjeduje certifikat a palijativnu skrb predavala je tri godine u Švedskoj. Radila je više od 3 godine na Radio Jönköping, vodila kulturni i dječji program. Šest godina je radila kao novinar, tumač i na kraju kao glumica u amaterskom kazalištu Jőnköping u Švedskoj. Glumila je u TV-epizodi „Krv nije voda“ 2012, u Zagrebu. Slava Božičević je aktivna članica UNICEF-a, organizacije Žene za mir i slobodu. Članica je u 40-tak pjesničkih udruga i grupa u domovini i inozemstvu, bila je voditeljica Kulturnog kruga Rovinj, članica je Matice Hrvatske i literarne-dramske sekcije Udruge penzionera u Rovinju, gdje sada živi i djeluje. Suradnica je Centra za integraciju Roma u Hr i EU. Slava Božičević je aktivna članica UNICEF-a, organizacije Žene za mir i slobodu. Postavila je više od 350 izložbi, kulturne, zdravstvene i ekološke tematike – u Skandinaviji, Hrvatskoj i Srbiji. Piše poeziju, prozu, kratke priče, novinske članke, eseje, recenzije. Objavila je više zbirki poezije. Pjesme su joj prevedene na sedam jezika. Njena poezija i proza nalaze se u 200 raznih zbirki u domovini i inozemstvu te u domaćim i stranim antologijama. Izložbe i predavanja o Romima održala je u 10-tak gradova Hrvatske i Srbije. Dobitnica je nekoliko počasnih doktorata, brojnih povelja, zlatnih medalja, diploma i nagrada za humani rad, kulturu i književnost. Posjeduje nagradu za 30 godišnji rad na Klinici Rebro u laboratoriju Transfuzije krvi.

 

Ključne riječi:
Živa veza
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja