Budi dio naše mreže

SUBOTA 11:10 Gostuje Ivana Hebrang Grgić

U emisiju "Živa veza" u subotu, 2. listopada, gostuje znanstvena savjetnica na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Ivana Hebrang Grgić.

/ mp

Ivana Hebrang Grgić izvanredna je profesorica i znanstvena savjetnica na Odsjeku za informacijske i komunikacijske znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu gdje je i predstojnica Katedre za knjigu i nakladništvo. Sudjeluje u izvođenju kolegija svih razina studija. Urednica je  i autorica više znanstvenih knjiga te brojnih radova u domaćim i stranim znanstvenim časopisima i zbornicima radova sa znanstvenih skupova. Članica je uredništava časopisa te programskih i organizacijskih odbora znanstvenih i stručnih skupova.

Područja interesa su joj znanstvena komunikacija, nakladništvo, povijest knjige te knjižnične zbirke. Značajnije uredničke knjige su Hrvatski znanstveni časopisi: iskustva, gledišta, mogućnosti (2015.) i Otvorenost u znanosti i visokom obrazovanju  (2018.), a autorske Časopisi i znanstvena komunikacija (2016.),  Kratka povijest knjižnica i nakladnika: s kodovima i aplikacijom (2018.) i Ni s kućom ni bez kuće: nakladnička djelatnost Hrvata u Novome Zelandu (2021.).

Autorica je nekoliko priručnika i online tečajeva. Nakon održanih pozvanih predavanja na Sveučilištu Macquarie u Sydneyju i upoznavanja s osnovnim korpusom publikacija australskih Hrvata, godine 2018. pokrenula je projekt Hrvatski iseljenički tisak čiji je cilj okupiti nakladničku produkciju Hrvata izvan Hrvatske. Dobitnica je međunarodnih i domaćih nagrada i priznanja – Europe’s Open Access Champions (SPARC Europe, 2016.), Godišnje nagrade Filozofskoga fakulteta u Zagrebu (2017.), nagrade za promicanje akademske čestitosti udruge European Network for AcademicIntegrity (2018.) i Državne nagrade Ivan Filipović za područje visokoga školstva (2019.).

Emisiju uređuje i vodi Tuga Tarle.

Ključne riječi:
Ivana Hebrang Grgić Tuga Tarle
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja