Budi dio naše mreže

SUBOTA 11:10 Gostuje Drago Ljubić

U emisiji "Živa veza" u subotu, 4. prosinca, gostuje povratnik iz Australije i osnivač ogranka Kluba Hrvatskih povratnika iz Iseljeništva u Zadarskoj Županiji, Drago Ljubić.

/ fe

Povratnik Drago Ljubić rođen je u Hercegovini 1940. godine. Nakon velikih patnji i progona obitelji od strane Odjeljenja za zaštitu naroda (OZNA-e) koje su usljedile poslije 2. svjetskog rata, seli svome ujaku u Bačku 1951. godine. Kao mladić, 1955. godine odlazi k starijem bratu u Rijeku gdje nastavlja školovanje i završava brodograđevinsku industrijsku školu. Nakon toga bježi u Austriju, a potom iz logora u Salzburgu s Austrijskom putovnicom odlazi u Australiju. Na incijativu poslodavca North Shore Gas Company, nastavlja školovanje na Tehnološkom institutu Balmain u Sydneyju. Godine 1968. imenovan je upraviteljem plinskog pogona u mjestu Yass. Osam godina nakon toga odlazi u Canberru (1976.) na poziciju glavnog inspektora u kompaniji AGL – Destributor Prirodnog Plina.

U Domovinu se prvi put vraća 1992. godine da bi se nakon nekoliko posjeta odlučio trajno vratiti 1998. godine nastanivši se u Svetom Filipu i Jakovu. U Australiji je bio aktivan član gotovo svih političkih i društvenih organizacija i inicijativa: HOP-a, HRB-a, Hrvatske Mladeži, Hrvatskog narodnog vijeća, HDZ-a, član Hrvatskog svjetskog kongresa, dugogodišnji predsjednik Hrvatskog međudruštvenog odbora te dopredsjednik HSK-a za Australiju. Osnivač je ogranka Kluba Hrvatskih povratnika iz Iseljeništva u Zadarskoj Županiji.

Uređuje i vodi: Tuga Tarle

Ključne riječi:
drago ljubić Tuga Tarle
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja