Budi dio naše mreže

SUBOTA 11:10 Gost emisije je prof. dr. sc. Goran Bandov

Gost emisije je prof. dr. sc. Goran Bandov, pravnik i politolog, redoviti profesor u području međunarodnih odnosa i diplomacije. Emisiju uređuje i vodi Tuga Tarle.

/ hkr
Gost emisije: prof. dr. sc. Goran Bandov, pravnik i politolog, redoviti profesor u području međunarodnih odnosa i diplomacije, član Global Young Academy, član Svjetske akademije umjetnosti i znanosti, član Savjetodavnog odbora za znanstvene politike Inter-Academy Partnershipa, voditelj Sveučilišnog Središnjeg ureda za međunarodne odnose i održivi razvoj Sveučilišta u Zagrebu (od 2019.), bivši prodekan Visoke škole međunarodnih odnosa i diplomacije Dag Hammarskjöld u Zagrebu (2009.-2019.) i znanstveni suradnik Instituta za mirovna istraživanja i sigurnosne politike Sveučilišta u Hamburgu (2004.-2014.) međunarodni je stručnjak za diplomaciju, međunarodne odnose i međunarodno pravo s fokusom na zaštitu ljudskih i manjinskih prava, mirovne studije, popularizaciju znanosti i znanstvenu diplomaciju. Bandov je diplomirao pravo na Sveučilištu u Osijeku (2003.), magistrirao mirovne i sigurnosne studije na Institutu za mirovne i sigurnosne studije u Hamburgu (2005.), doktorirao filozofiju i društvene znanosti na Sveučilištu u Hamburgu (2009.) i postdoktorsku specijalizaciju na Sveučilištu Chulalongkorn u Bangkoku (2017.). Objavio i uredio je niz knjiga i akademskih članaka u Hrvatskoj i inozemstvu, član je niza uredništava međunarodnih časopisa. Bandov je član Odbora za vanjske poslove Hrvatskog sabora iz redova akademske zajednice u 3. mandatu. U toj ulozi aktivni je savjetnik Hrvatskog sabora za područje vanjske i europske politike. Istovremeno je redovni vanjskopolitički medijski komentator s nizom javnih medijskih nastupa te je voditelj stručnih emisija o međunarodnim i europskim odnosima na Hrvatskom radiju.

Dobitnik je niza međunarodnih stipendija, nagrada i priznanja između ostalog FNTS, DAAD, Robert Bosch Stiftung, MZOS, Sveučilišta u Hamburgu te jubilarne nagrade „80 years of Al-Farabi Kazakh National University” te prestižne globalne nagrade za zagovaranje mira i mirovno djelovanje – Rotary Peace Fellow (2017).

Emisiju uređuje i vodi Tuga Tarle.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja