Budi dio naše mreže

SUBOTA 11:10 Gost emisije je fra Vjeko Eduard Tomić

U emisiji "Živa veza" u subotu, 27. svibnja gostuje fra Vjeko Eduard Tomić. Emisiju uređuje i vodi Tuga Tarle.

/ hkr

Gost emisije fra Vjeko Eduard Tomić rođen je 1969. u Kaknju, BiH, član je Franjevačke provincije Bosne Srebrene, a trenutno na službi župnog i samostanskog vikara u Kraljevoj Sutjesci (BiH). Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje završio je u Sl. Brodu i Splitu. Diplomirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu 1993. godine kao apsolvent Franjevačke teologije Sarajevo.

Poslijediplomski studij dogmatske teologije započeo je na Pontificia Universitas Antonianum u Rimu (1994.), nastavio na katoličkom fakultetu Holy Apostles College and Seminary, Cromwell, CT (SAD) (2000., 2007.-2009.) gdje je magistrirao s temom iz ekleziologije (2011.) te završio na KBF – u Zagreb (2011. – 2012.) na kojem je pod vodstvom dr. sc. Ante Mateljana 2017. obranio doktorski rad pod naslovom “Pokoncilska ekleziologija franjevaca Bosne Srebrene”.

Kao svećenik pastoralno je neprekinuto djelovao od 1995. u BiH (N. Šeher, Visoko, Guča Gora, Kraljeva Sutjeska, Bučići, Kiseljak, Vareš i Vijaka) i u Australiji (Canberra). Od 2003. do 2006. bio je član Uprave Franjevačke provincije Bosne Srebrene te provincijski duhovni asistent Franjevačke mladeži. Od 1993. do 1997. godine bio je član uredništva franjevačkog mjesečnika Svjetlo riječi, te od od 2014. do 2016. godine i zamjenik gl. urednika ove revije.

Znanstvene radove objavljivao je u Biltenu Franjevačke teologije i Hercegovina franciscana dok je tekstove vjerskog i popularnog sadržaja objavljivao u Svjetlu riječi, Pleteru, Hrvatskom vjesniku/Croatian Heraldu, Kraljeva Sutjeska online/Sutješkom vjesniku, Našim ognjištima, Katoličkom tjedniku, Kalendaru Sv. Ante i Bosni Srebrenoj. U pripremi za tisak mu je doktorska disertacija te knjiga Toliko za večeras iz Kraljeve Sutjeske – Gvardijan kao dopisnik Hrvatskog radija u Australiji.

Emisiju uređuje i vodi Tuga Tarle.

 

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja