Budi dio naše mreže

SRIJEDA 8:10 Zapošljavanje osoba s invaliditetom u Hrvatskoj

Kvotna obaveza zapošljavanja osoba s invaliditetom na snazi je od siječnja 2015. godine, no bez obzira na tu činjenicu i dalje jedan dio poslodavaca nije upoznat s načinom obračuna, načinima ispunjenja i praćenja te obaveze. Ako obveznik ne ispuni kvotu zapošljavanjem osoba s invaliditetom ili na zamjenski način, dužan je obračunati i uplatiti novčanu naknadu kako bi istu obvezu podmirio. Kakva je praksa poslodavaca u RH glede zapošljavanja osoba s invaliditetom? Koje su povlastice koje mogu koristiti? Koliko osoba s invaliditetom ima priliku raditi u Hrvatskoj? Neka su to od pitanja za goste Argumenata u srijedu, 11. svibnja. Gostuju: Josip Držaić, ravnatelj Centra za profesionalnu rehabilitaciju Zagreb, Dubravka Bihar, rukovoditeljica Službe za kontrolu kvotnog zapošljavanja pri ZOSI-ju ( Zavodu za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom) i Filip Kozlica, tajnik Udruge „OSVIT”. Urednik emisije: Branimir Gubić.

/ hkr

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu šest televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija, RTV Herceg Bosne i TV Jadran.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja