Budi dio naše mreže

SRIJEDA 8:10 Vjerska diskriminacija u RH

Povod emisije Argumenti HKR-a na temu „Vjerska diskriminacija u RH” nedavni je događaj u Gradu Sisku, odnosno Sisačkoj biskupiji, kada je 14. ožujka iz Grada Siska na adresu 9 gradskih osnovnih škola stigao dopis u kojem se prikupljanje humanitarne pomoći dopušta samo Gradskom društvu Crvenog križa, a svim drugim „privatnim humanitarnim organizacijama“ to se zabranjuje pa tako i Caritasu Sisačke biskupije. Usto, u emisiji će biti predstavljeno „Izvješće o netrpeljivosti i napadima na Katoličku Crkvu i katoličke vjernike u Hrvatskoj u 2020.” Najčešće vrste napada na Katoličku Crkvu dokumentirane u Izvješću uključuju, između ostaloga, napade na katoličku kulturu i Crkvu kao instituciju – hajke i medijski pritisci oko održavanja svetih misa, hajke protiv vjeronauka u školama i javnog prakticiranja katoličke vjere, uskraćivanja objektivnih informacija o Katoličkoj Crkvi, izražavanja netrpeljivosti i mržnje prema Crkvi. O ovoj temi u Argumentima, u srijedu 27. travnja, govore: izv. prof. dr. Ivica Pažin, predstojnik Nacionalnog katehetskog ureda HBK, s. Smilja Čirko, predstojnica Katehetskog ureda Sisačke biskupije i Marijana Petir, zastupnica u Hrvatskom saboru. Urednik emisije: Branimir Gubić.

/ hkr

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu šest televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija, RTV Herceg Bosne i TV Jadran.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja