Budi dio naše mreže

ČETVRTAK 8:10 Međunarodno priznanje Hrvatske - 29. godina poslije

Međunarodno priznanje samostalnosti i neovisnosti Republike Hrvatske 15. siječnja 1992. godine bilo je ostvarenje sna mnogih generacija Hrvata u Hrvatskoj, ali i onih širom svijeta. Bio je to vrhunac odlučne politike tadašnjeg hrvatskog državnog vrha na čelu s predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom. Ipak treba napomenuti da diplomatskih uspjeha ne bi bilo bez vojnih uspjeha koje su hrvatske snage postigle tijekom 1991. godine, kao i ostvarenja mnogih političkih uvjeta o kojima hrvatska javnost nije upoznata. Upravo o njima u emisiji "Argumenti" razgovarat ćemo s neposrednim svjedocima napetih zakulisnih političkih dogovora. U studiju razgovaramo s tadašnjim potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske Matom Granićem, pročelnicom Ureda predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana Zdravkom Bušić kao i njegovom savjetnicom za odnose s javnošću Vesnom Škare-Ožbolt. Telefonom iz Bruxellesa u emisiju će se uključiti Mario Nobilo, iskusni hrvatski diplomat koji je u hodu Hrvatske prema međunarodnom priznanju dao značajan doprinos kao savjetnik predsjednika za vanjsku politiku. Urednik i voditelj emisije je Borna Marinić.

/ hkr

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu pet televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija i RTV Herceg Bosne.

Ključne riječi:
Argumenti
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja