Budi dio naše mreže

SRIJEDA 8:10 Lažne vijesti i informacijski rat

Posljednjih godina sve se više govori o tzv. lažnim vijestima u medijskome prostoru. To je velikim dijelom povezano s revolucionarnim razvojem internetskih digitalnih platformi. One nedvojbeno donose velike mogućnosti, ali i velike izazove. Informacije se sve brže stvaraju, što rezultira informacijskim preopterećenjem, ali i informacijskom maglom unutar koje je ponekad teško razlučiti prave informacije od onih lažnih. O fenomenu lažnih vijesti, ali i o informacijskome odnosno kibernetskome ratovanju u emisiji Argumenti HKR-a govore: Marja Čolak, glavna urednica portala Zagreb.info, dr. sc. Nikola Brzica, bivši pomoćnik ministra obrane i dr. sc. Kristijan Sedak, komunikacijski stručnjak s Hrvatskoga katoličkog sveučilišta i Govorničke akademije Demosten.

/ mp

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu šest televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija, RTV Herceg Bosne i TV Jadran.

 

Ključne riječi:
davor dijanović
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja