Budi dio naše mreže

SRIJEDA 8:10 Izazovi i rizici multipolarnog svijeta

U Zagrebu je prošli tjedan održani prvi Geopolitički forum s temom “Geopolitika rizika u globalnom društvu 21. stoljeća”. Na Forumu se raspravljalo o rizicima u današnjem multipolarnom svijetu, o sve složenijoj arhitekturi globalne geopolitičke moći i o drugim povezanim geopolitičkim i sigurnosnim pitanjima. Što podrazumijevamo pod globalnim društvom rizika? Koje su karakteristike multipolarnoga svijeta koji nastaje pred našim očima? Kako energetska problematika utječe na geopolitička zbivanja? Kakva je geopolitička i sigurnosna situacija u Europi i svijetu, ali i hrvatskome balkanskom okruženju? Na ova i srodna pitanja u Argumentima odgovaraju: prof. dr. sc. Anđelko Milardović, predsjednik Instituta za europske i globalizacijske studije, Ivan Brodić, novinar i glavni urednik portala Energypress i Tomislav Kardum, povjesničar i vanjskopolitički novinar.

/ hkr

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu šest televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija, RTV Herceg Bosne i TV Jadran.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja