Budi dio naše mreže

SRIJEDA 8:10 Donirano majčino mlijeko spašava živote

Banka humanog mlijeka ustanova je u kojoj se pohranjuje, obrađuje i testira humano mlijeko koje majke izdoje za svoje dijete ili koje žene daruju banci kako bi ga mogla iskoristiti djeca kojoj je potrebno. Majčino mlijeko sadrži protutijela koja štite prerano rođenu djecu, kao i djecu rođenu u terminu, protiv bolesti i crijevnih infekcija. Za djecu koja su u neonatalnim jedinicama intenzivnog liječenja, donacije mlijeka su presudne za život. Tko sve može primiti, a tko darovati majčino mlijeko? Zašto je ono toliko važno? Prijeti li ikakva opasnost od "tuđeg" mlijeka? Na ta i brojna druga pitanja odgovaraju gošće Argumenata: doc. dr. sc. Branka Golubić Ćepulić, predstojnica Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu i transplantacijsku biologiju i voditeljica Banke humanog mlijeka te izv. prof. dr. sc. Anita Pavičić Bošnjak, iz Odjela za podršku dojenja Banke humanog mlijeka, Hrvatske banke tkiva i stanica Kliničkog zavoda za transfuzijsku medicinu i transplantacijsku biologiju. Urednica emisije je Diana Tikvić.

/ dt

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu četiri televizije: VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija i RTV Herceg Bosne.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja