Budi dio naše mreže

SRIJEDA 8:10 Crkva u dijalogu sa suvremenim svijetom

Crkva je u dijalogu sa suvremenim svijetom! Na to je poziva Drugi vatikanski koncil u svojoj konstituciji Gaudium et Spes. Stoga, teme koje otvaramo u Argumentima HKR-a u srijedu 1. prosinca su aktualna pitanja oko cijepljenja, epidemioloških mjera i Covid potvrda, odnosno pitanja slobode, savjesti i prava na informaciju; pitanje migranata i pastoralne brige o njima; pitanje pastorala prema homoseksualnim osobama; pitanje seksualnog zlostavljanja u Crkvi. O ovim temama govorit će izv. prof. dr. Vladimir Dugalić, tajnik Komisije „Iustitia et pax” HBK, doc. dr. Tomislav Kovač, pročelnik Katedre fundamentalne teologije KBF-a u Zagrebu i doc. dr. Suzana Peran, Odjel za komunikologiju HKS-a. Urednik emisije: Branimir Gubić.

/ hkr

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu šest televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija, RTV Herceg Bosne i TV Jadran.

Ključne riječi:
Argumenti
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja