Budi dio naše mreže

SRIJEDA 20:00 Gostuju prof. Luka Budak, Ruža Studer Babić i fra Zvonko Tolić

U emisiji "Živa veza" u srijedu, 13. siječnja, gostuju prof. Luka Budak, Ruža Studer Babić i fra Zvonko Tolić.

/ mp

Prof. Luka Budak

Prof. Luka Budak viši je predavač na Odsjeku za međunarodne studije te utemeljitelj i ravnatelj Centra hrvatskih studija Sveučilišta Macquarie u Sydneyu. Član je strukovne udruge Association for Slavic, East European and Eurasian Studies (ASEEES) u SAD-u, udruge Australian and New Zealand Slavists’ Association (ANZSA) u Australiji i Novom Zelandu, Association for Croatian Studies (ACS) u SAD-u.  Utemeljitelj je i počasni doživotni član hrvatske udruge Croatian Studies Foundation (CSF) u Australiji. Član je Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Uz pedagoški rad na sveučilištu i niz zahtjevnih strukovnih i profesionalnih dužnosti utemeljitelj je i urednik stručnog jezikoslovnog i kroatološkog časopisa Croatian Studies Review.

Ruža Studer Babić

Ruža Studer Babić je predstavnica Hrvata u Švicarskoj u Savjetu Vlade Republike Hrvatske. Osnovala je u Švicarskoj nezavisni hrvatski web portal “Moja Domovina” za iseljenike, povratnike i useljenike. Završila je srednju trgovačku školu te se nakon dodatne izobrazbe aktivno i volonterski priključila  timu socijalne organizacije “Benevol” u Schaffhausenu. Majka je troje odrasle djece te aktivna suradnica HKUD-a Fala, Schaffhausen kojega je 10 godina vodila kao predsjednica. Godine 2012. osnovala je Facebook grupu “Hrvati u Švicarskoj” koja ima savjetodavnu ulogu. Grupa aktualno broji 12.100 članova. Više godina bila je suradnica portala hrvati.ch, a 2016. pokrenula je svoj portal www.moja-domovina.net te je predsjednica udruge  IPU – Iseljenici, povratnici i useljenici, registrirane u Zagrebu Hrvatske humanitarne udruge u Švicarskoj (HHUŠ).

Fra Zvonko Tolić

Fra Zvonko Tolić voditelj je Hrvatske katoličke misije Berlin. Redovnik franjevac, završio je studij filozofije i teologije. Za svećenika je zaređen 28. lipnja 1992., a mladu je misu služio u Vinjanima. Završio je još povijest i geografiju, studij bibliotekarstva, apsolvirao poslijediplomski studij iz Hrvatske crkvene povijesti na Katoličkome bogoslovnome fakultetu u te završio studij muzeologije na Filozofskome fakultetu u Zagrebu. Bio je magistar bogoslova u franjevačkome samostanu Majke Božje Lurdske u Zagrebu te profesor povijesti i geografije u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju. Godine 2010. dolazi na službu dušobrižnika u Stuttgart, a godinu dana kasnije postaje voditelj Hrvatskih katoličkih zajednica Stuttgart Zentrum. Od 1. listopada 2019. novi je voditelj Hrvatske katoličke misije Berlin.

Emisiju priređuje i vodi Tuga Tarle.

Ključne riječi:
Tuga Tarle
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja