Budi dio naše mreže

SRIJEDA 20:00 Gostuje znanstvenik i zaljubljenik u hrvatsku baštinu dr. sc. Milan Puh

U emisiji "Živa veza" u srijedu, 12. veljače, gostuje dr. sc. Milan Puh, profesor je portugalskoga i hrvatskog jezika i povijesti u Croatiji Sacri Paulistani i u Društvu prijatelja Dalmacije u São Paulu, gdje živi većina brazilskih Hrvata.

/ hkr

Dr. sc. Milan Puh – Puljanin je s višegodišnjom brazilskom adresom, profesor je portugalskoga i hrvatskog jezika i povijesti u Croatiji Sacri Paulistani i u Društvu prijatelja Dalmacije u São Paulu, gdje živi većina brazilskih Hrvata.

Znanstveni je suradnik Centra za Slavenske studije Sveučilišta savezne brazilske države Parana na znanstvenom projektu “Kartografija slavenskih studija u Brazilu: znanstveno-istraživački rad i njegova internacionalizacija”.

Inicijator je i voditelj je uspješno dovršenoga istraživačkog projekta “Povijest Hrvata i hrvatskog useljeništva u Brazil” od godine 2015. temeljem čega je kao rezultat objavio opsežne 4 knjige o Hrvatima u najvećoj južnoameričkoj državi, Brazilu, o hrvatskoj zajednici o kojoj se gotovo ništa ne zna u Hrvatskoj. Milan Puh  ishodio odobrenje (slobodnog) tečaja hrvatskog jezika na njegovu Sveučilištu u São Paulu kojeg će voditi od početka ove godine.

Puh je mladi znanstvenik, profesionalac predan svojoj misiji, aktivan u hrvatskoj zajednici, mudar istraživač i sakupljač materijalne i nematerijalne baštine Hrvata i njihovih potomaka u Brazilu.

Emisiju uređuje i vodi Tuga Tarle.

Ključne riječi:
Milan Puh
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja