Budi dio naše mreže

SRIJEDA 20:00 Gostuje kulturna djelatnica i novinarka Vesna Kukavica

U emisiji "Živa veza" u srijedu, 19. veljače, gostuje kulturna djelatnica i novinarka Vesna Kukavica.

/ hkr

Kukavica je zagrebačka kulturna djelatnica i novinarka. Školovala se u rodnom Imotskom i Zagrebu, gdje je studirala na Filozofskom fakultetu (komparativna književnost, fonetika) i Fakultetu za defektologiju (logopedija) te diplomirala 1985. godine. Postdiplomski studij na Filozofskom fakultetu na Odsjeku opće lingvistike (smjer fonetika) 1990. godine. Više puta je struku zamijenila hobijem, ali i hobi strukom – mada joj je kazalište ostalo trajnom inspiracijom. Djelovala je kao novinarka i urednica u redakciji kulture Radija 101. Radila je kao stručna suradnica za kazališnu kulturu u “Kulturno prosvjetnom saboru Hrvatske”, a od godine 1994. djeluje u Hrvatskoj matici iseljenika.

Rukovoditeljica je Odjela za nakladništvo i urednica “Hrvatskog iseljeničkog zbornika” od 1999. godine. Uredila je više desetaka knjiga i brošura. Objavila je više stotina prikaza i feljtona iz područja kulture na hrvatskom i engleskom jeziku u časopisima i zbornicima u RH i inozemstvu te dvije monografiju s područja kulture hrvatskog iseljeništva (“Iseljenički horizonti”, 2005., “Umreženi identiteti”, 2013).

Surađivala je na izradi “Leksikona hrvatskog iseljeništva i manjina” (2014./2015.) te “Enciklopediji Matice hrvatske”,  “Iz književne, kulturne, društvene i političke povijesti Hrvatske, 1842.-2014.”, urednika Igora Zidića (2015.).  Surađivala je u brojnim periodikama. Od 1995. godine surađuje na Hrvatskom radiju, objavivši u raznim emisijama oko stotinjak esejističkih prikaza književnih djela hrvatskih pisaca koji djeluju izvan matične zemlje. Predavala je na stručnim simpozijima teme vezane uz kulturu i književnost migranata. Majka je dvoje odrasle djece, sina Joze i kćeri Katarine, koji su joj otkrili magičnu privlačnost novih medija.

Emisiju uređuje i vodi Tuga Tarle.

Ključne riječi:
Tuga Tarle Vesna Kukavica
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja