Budi dio naše mreže

SRIJEDA 20:00 Gostuje Jozo Vrljičak

U emisiji "Živa veza" u srijedu, 21. listopada, gostuje Jozo Vrljičak.

/ mp

Vrljičak se rodio u Buenos Airesu godine 1947. Poslije mature studirao jezike i gospodarstvo u Argentini i Kanadi, gdje je magistrirao i radio kao ekonometričar. Nakon povratka u Argentinu radio je u struci te kao informatičar posvetivši se kreiranju različitih modela i velikih baza podataka.

Od 1995. do danas glavni je urednik časopisa Studia Croatica (Studia Croatica – “Revista Croata de Estudios Politicos y Culturales” Buenos Aires) koja se tiska na španjolskom jeziku. Zadaća ove tromjesečne revije je obavještavati i prikazivati Hrvatima i njihovim potomcima kao i argentinskoj kulturnoj javnosti povijest Hrvatske, njene prošle i sadašnje probleme. Revija izlazi u kontinuitetu od rujna 1960. godine. Mnogi suradnici revije istaknuta su imena – hrvatski domoljubi iz iseljeništva i domovine kao napr.: Jozo Kljaković, Vinko Nikolić, Viktor Vida, Carl Gustav Ströhm, Franjo Tuđman, CarmenVerlichak, Kristijan Kreković, Ernest Bauer, Rafo Bogišić, Gojko Borić i drugi. Od 2015. godine Vrljičaku se u uredništvu pridružuje Adrian Smajić. U dva navrata Vrljičak je bio dopredsjednik Međudruštvenog odbora hrvatskih udruga i ustanova u Argentini.

Godine 2013. izabran je od strane hrvatske zajednice u Argentini za člana Savjeta Vlade za Hrvate izvan Republike Hrvatske. Kao urednik Studije Croatice izdaje tiskana, elektronička i virtualna izdanja ove vrijedne revije. Časopisa Studia Croatica na web mjestima ima više od 50.000 stranica, što predstavlja jedan od najbogatijih internetskih portala u hrvatskom iseljeništvu.

Emisiju uređuje i vodi Tuga Tarle.

Ključne riječi:
Jozo Vrljičak Tuga Tarle
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja