Budi dio naše mreže

SRIJEDA 20:00 Gostuje glasnogovornik Hrvatske biskupske konferencije mr. sc. Zvonimir Ancić

U emisiji "Živa veza" u srijedu, 2. lipnja, gostuje glasnogovornik Hrvatske biskupske konferencije mr. sc. Zvonimir Ancić.

/ mp

Zvonimir Ancić rođen je u Janjevu. Ondje je završio osnovnu školu, potom dolazi u Zagrebu gdje maturira na Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji na Šalati. Diplomirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te magistrirao na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu iz područja Međunarodnih odnosa i sigurnosti. Trenutno je doktorand na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, na studiju povijesti.

Bio je novinar i urednik na Hrvatskom katoličkom radiju od njegovih početaka 1997. do 2003., kad mu je povjerena služba pročelnika Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije. Godine 2006. imenovan je ravnateljem Hrvatskoga katoličkog radija, Predstojnikom Tiskovnog ureda i glasnogovornikom Hrvatske biskupske konferencije. Službu ravnatelja HKR-a obnašao je do 2018., a ostale dvije službe obavlja sve do danas.

U sklopu 4. hrvatskog iseljeničkog kongresa u Mariji Bistrici u srijedu, 9. lipnja 2021., mr. sc. Zvonimir Ancić u svojstvu su-urednika zbornika i izbornika fotografija, predstavit će zbornik radova sa znanstvenog skupa koji je održan 2017. godine u spomen na 20. obljetnicu dolaska Janjevaca u Kistanje uz prigodnu izložbu fotografija o životu Hrvata iz Janjeva u Kistanju.

Uređuje i vodi Tuga Tarle.

Ključne riječi:
Tuga Tarle Zvonimir Ancić
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja