Budi dio naše mreže

SRIJEDA 11:15 Emisija "Hrabri ljudi" - spomen na Vukovar i Škabrnju

Vukovar 1991. satkan je od brojnih životnih priča. I svaka je na svoj način upisana u slobodu Hrvatske – upisana krvlju, tugom, čežnjom, traženjem... Dunav je tako svjedok umiranja, zločina, krikova, ali sada – 30 godina nakon svega – i čežnje za istinom... i Božjim iscjeljenjem živih rana. U prigodnom programu HKR-a "Hrabri ljudi" čut ćemo neka svjedočanstva koja ostaju trajno zapisana u ime naše domovine i njezinu slobodu. Jer Hrvatska – to su ljudi, a ondje gdje najviše krvari život joj daju oni hrabri!

/ mp

Prva priča vodi nas u Vukovar. Sugovornica Domagoja Pejića bila je Ana Šarik, djevojka koja je svojega oca posljednjeg puta vidjela 31. kolovoza 1991, a kasnije su saznali da je ubijen na Ovčari. Dio obitelji nestao je u Sotinu.

Francuz koji je zavolio Hrvatsku kad je najviše krvarila – to je Jean Michel Nicolier, još jedan mučenički kamen u vukovarskom mozaiku, o kojem govori književnica prof. Nevenka Nekić.

I Škabrnja pripada popisu “Hrabrih ljudi”. Ines Grbić ondje je zabilježila priču s Dankom Dražinom, jedinom ženom pripadnicom škabrnjskog bataljuna koja je u obranu domovine krenula s 20 godina.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja