Budi dio naše mreže

Snježana i Darko Cindrić iz Čakovca progovorit će o svojemu bračnom i obiteljskom putu

U prvoj ovogodišnjoj emisiji "Vjeruj u obitelj" u petak, 18. siječnja supružnici Snježana i Darko Cindrić iz Čakovca progovorit će o svojemu bračnom i obiteljskom putu koji je prožet radošću i pjesmom, ali i trpljenjima poput ratnih zbivanja, bolesti, invaliditeta i neimaštine. Posvjedočit će kako ih je Bog kroz sve te križeve mnogo naučio, kroz svete ih sakramente krijepio, svojom ih Riječju hrabrio i svojom providnošću brinuo za svaku njihovu potrebu, da bi shvatili da je On dobar otac koji svoju djecu nikada ne ostavlja. Prisjetit će se i svojih glazbenih pothvata u obiteljskom sastavu Djeca ljubavi. Svjedočanstvu svojih roditelja prisnažit će njihova najmlađa kćer Magdalena.

/ hkr

„Vjeruj u obitelj“ je emisija u kojoj gostuju supružnici odnosno obitelji kako bi govoreći o radostima i kušnjama svoga bračnog i obiteljskog života posvjedočili vjeru u Boga i u obitelj kao Božju ustanovu.

Cilj emisije je potaknuti slušatelje da temeljem svjedočanstva prodube svoju vjeru uočavajući Božje zahvate i u svojim životima. Vjerovati u obitelj nije ništa drugo nego li vjerovati u ljubav, jer obitelj je intimna zajednica života i ljubavi koja odražava zajedništvo ljubavi triju božanskih osoba u Presvetom Trojstvu. Vjerovati u obitelj znači vjerovati u Božji naum za čovjeka. Vjerovati u obitelj preduvjet je da se krene putem svetosti, na koju je pozvan svaki krštenik, pa tako i onaj koji živi u braku i obitelji.

Nadahnuće za emisiju proizašlo je iz Kristovih riječi Bit ćete mi svjedoci (Dj 1,8) koje je uputio svojim učenicima, a time i svim vjernicima. Na to se nadovezuju poticajne misli papa 20. i 21. stoljeća:

Suvremeni čovjek radije sluša svjedoke nego učitelje. (sv. Pavao VI).

Obitelji postani ono što jesi, obitelji vjeruj u ono što jesi. (sv. Ivan Pavao II.)

Svojim svjedočenjem, kao i riječima, obitelji govore drugima o Isusu, prenose vjeru, pobuđuju želju za Bogom i odražavaju ljepotu evanđelja i način života koji nam ono predlaže. (papa Franjo)

Emisija se emitira svakog trećeg petka u mjesecu u večernjem terminu od 20 do 21 sat.

Urednik i voditelj: Petar-Krešimir Hodžić

Ključne riječi:
Petar Krešimir Hodžić
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja