Budi dio naše mreže

SLAVIMO UŽIVO! Gosti: Ana i Petar Buljan

U petak, 17. svibnja Hrvatski katolički radio slavi 22. rođendan te će tom prigodom slušateljima darovati glazbene molitve Ane i Petra Buljana iz slavljeničkog tima zajednice "Božja pobjeda". Oni će uživo od 8 sati i 30 minuta u programu HKR-a otpjevati najizvođenije duhovne pjesme kao što su: Gospode, trebam te, Jerihonske zidine, Suhe kosti, Snagom tvog imena, Dubine, Nek pada...

/ hkr

Hrvatski katolički radio, kao neprofitni radio s nacionalnom koncesijom, započeo je s emitiranjem programa 17. svibnja 1997., kada ga je blagoslovio i u rad pustio kardinal Franjo Kuharić.  Svojim signalom pokriva 95 % teritorija RH i pogranična područja susjednih zemalja.

Zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Kuharić u svečanom govoru prilikom započinjanja emitiranja programa Hrvatskoga katoličkog radija, istaknuo je: “Danas, uoči svetkovine dolaska Duha Svetoga, u godini posvećenoj Isusu Kristu, Sinu Božjemu i otkupitelju čovjeka, na čast Presvetoga Trojstva u ime Hrvatske biskupske konferencije otvaram Hrvatski katolički radio da bude u službi istine, pravednosti, ljubavi i mira. Hrvatski katolički radio bit će glas Crkve i time uključen u poslanje koje je Isus Krist naložio svojim apostolima”.

Podsjećajući na odredbe Drugoga vatikanskog sabora, kardinal je naveo ciljeve prvoga hrvatskog katoličkog radija na državnoj razini.

“Putem katoličkog radija Crkva želi unositi svjetlo evanđeoske poruke u javno mnijenje; želi pomagati obiteljima u odgoju njihove djece neprolaznim vrijednostima duha, srca i djelovanja; želi odgajati savjest svojih vjernika da kršćanski žive i djeluju svaki u svom pozivu; političkom, gospodarstvenom, kulturnom i znanstvenom. Crkva želi s kršćanskog polazišta tumačiti zbivanja i odnose među ljudima da budu pravedni i utemeljeni na istini i poštovanju života i svake ljudske osobe. Neprolaznim moralnim načelima Crkva želi svojim radijem pomoći mladima da znaju uočavati opasnosti kojima su izloženi i da znaju birati ono što je dobro, plemenito i istinito. Poslanje je Crkve da Naviještanjem Isusa Krista odgaja ljude za kulturu života i civilizaciju ljubavi! Stoga bi svaka katolička obitelj trebala imati otvorene uši i srca za poruke Katoličkog radija! Neka bude zanimljiv i privlačan svim ljudima dobre volje!”, rekao je kardinal Kuharić, pozivajući vjernike na duhovnu i na materijalnu potporu novom radiju.

Uz glazbu uživo, slušatelje očekuju i posebni darovi, nagrade naših vjernih pokrovitelja i sponzora.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja