Budi dio naše mreže

SRIJEDA 20:00 Gostuje Suzana Dobrić Veiss - Hrvatica koja živi u SAD-u

Posljednja emisija "Žive veze" uoči izborne promidžbe za Hrvatski sabor bit će emitirana u srijedu, 17. lipnja, u kojoj gostuje Suzana Dobrić Veiss. Ovom se emisijom zaključuje druga sezona emitiranja "Žive veze", a novi razgovori na temu iseljeništva nastavljaju se u rujnu 2020. godine.

/ hkr

Suzana Dobrić Veiss rođena je 1976. u Osijeku. Ujesen 1991., umjesto prve godine u srednjoj školi, postala je izbjeglica i odlazi u Slovačku na godinu dana s nastavnicima iz osječke gimnazije.

Nakon godinu dana vraća se u Osijek. Preko Zaklade za skrb o djeci žrtvama rata dobiva mogućnost da s drugih 14-ero školaraca ode u Ameriku na školovanje. 15. studenog 1992. dolazi živjeti u Visaliu, u Kaliforniji, kod obitelji Ames i Preslik. Nakon završetka srednje škole dobiva stipendiju za Fresno Pacific University. Uspješno završava studij Business Administration programa i predstavlja fakultet kao Student Body President. Kroz to iskustvo prepoznaje interes za vodstvo. Nakon studija radi u Fresno Metropolitan Museumu. Suzana se vraća na fakultet i završava magisterij.

Godine 2003. udaje se za Victora s kojim ima tri kćeri, Leu (14), Miu (12) i Nali (9). Obitelj je aktivna u Katoličkoj Crkvi, često vole putovati u Hrvatsku i prikupljati pomoć za različite potrebe u domovini i misije. Suzana je nedavno završila doktorat na Regent University u Virginiji. Radi kao profesorica i direktorica programa za magisterij Organisational Leadership na kršćanskom fakultetu Fresno Pacific University. Uzorna je znanstvenica, profesorica i majka primjer je uspješne Hrvatice u multikulturnom ambijentu Amerike.

Emisiju uređuje i vodi Tuga Tarle.

Ključne riječi:
Suzana Dobrić Veiss Tuga Tarle
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja