Budi dio naše mreže

Proljeće s raznih strana

Četvrta nedjelja ožujka donosi nam 3 pjesme s novih albuma talijanske pjevačice Federice Carte, njemačke pjevačice Kathy Kelly, frankofonske belgijske pjevačice Lare Fabian, meksičke pjevačice Ximene Sariñane te američke country pjevačice Maren Morris.

/ hkr

Emisija 24. – 24.03.2019.


Federica Carta ima novi album zove se Popocorn. On donosi i pjesmu Senza Farlo aposta s kojom je nastupila na ovogodišnjem Sanremu i završila na 18. mjestu. Na glazbenoj sceni se pojavila prije tri godine i spada u novu generaciju talijanska pjevačica. Rođena je 1999. u Rimu. Početkom 2018.  počinje voditi glazbenu emisiju službene FIMI talijanske top ljestvice imena Top Music na TV RAI .

U Njemačkoj novi album ima Kathy Kelly koju znamo kao jednu od članica popularnih The Kelly Family koji su bili u zamahu devedesetih. Ona je, osim što je svirala violinu i pjevala, bila i aranžer i producent većine njihovih pjesama, odnosno albuma. Svoj prvi samostalni album objavljuje 1999. Kathy Kelly nam donosi svoj prvi albuma na njemačkoj Wer lacht überlebt.

Ximena Sariñana:: Flicker@Rodrigo Diaz

Lara Fabian donosi svoj 14. studijski album koji se zove Papillon i objavljen je početkom veljače. Punim imenom Lara Sophie Katy Crokaert rođena je 1970. godine. Od pete godine živi u Belgiji. Na je sceni od 1986. godine i drži se,  s preko 20 milijuna prodanih albuma, najprodavanijom belgijskom glazbenicom svih vremena. 1988. godine dobila je priliku predstavljati Luxembourg na Euroviziji.

Ximena Sariñana Rivera dolazi iz Guadalajare gdje je rođena 1985. godine. Pjevačica je i glumica nominirana za Grammy za svoj debitantski album Mediocre još 2008. godine. S 11 godina krenula je glumiti u sapunicama. Sudjelovala je 2014. kao sudac trener u talent show programu Mexico traži zvijezdu. Nakon dulje petogodišnje pauze objavila je početkom ožujka album ¿Dónde Bailarán Las Niñas?

Maren Morris koja nam donosi svoj drugi album imena Girl. Maren je mlađa country pjevačica koja je do sada objavila nekoliko vrlo uspješnih singlova od kojih je svakako najistaknutija pjesma My Church, njezin debitantski singl, za kojeg je dobila Grammy za najbolju solo izvedbu. Debitantski album Hero objavila je 2016. godine.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja