Budi dio naše mreže

PON - SUB 6:00 Zornice uživo iz Remeta

Svako jutro tijekom došašća na Hrvatskom katoličkom radiju moći ćete od 6 sati pratiti prijenos misa zornica. Uključujemo se u crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama i slavimo misu sa zajednicom koja se okuplja u ovoj župi za koju duhovno skrbe oci karmelićani.

/ hkr

S početkom došašća, treću godinu zaredom, Hrvatski katolički radio će od ponedjeljka, 30. studenog, svako jutro od 6 sati prenositi mise zornice iz crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama u gradu Zagrebu. Uz prijenose na HKR-u i na Facebook stranici Hrvatskog katoličkog radija, prijenos zornica bit će i na mrežnim stranicama župe u Remetama te u programu Laudato TV.

“Smisao zornica, možemo reći, jest okupljanje vjernika u ranu zoru na iščekivanje nečega važnog i nečega posebnog. Iščekivanje Isusova dolaska, Isusova rođenja. To nosi poruku svakom čovjeku da se preispita, promišlja o svome životu, potiče ga da se promijeni. To je ona ljepota radosti. Bog je došao radi mene, Bog je došao radi tebe, dragi brate i sestro. Radosno iščekivanje u liturgijskom smislu. Bože, pripremam se za tvoj dolazak onakav kakav jesam. I zato zornice označavaju tu jednu budnost, spremnost i jednu odgovornost, pozitivnu”, istaknuo je u razgovoru za HKR upravitelj svetišta i župnik župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Remetama o. Antonio Mario Čirko.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja