Budi dio naše mreže

Povelja Republike Hrvatske Hrvatskome katoličkom radiju

U prigodi Dana državnosti predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović na svečanosti 27. lipnja na Pantovčaku uručila je odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske, a među dobitnicima je i Hrvatski katolički radio "za izniman doprinos razvoju visokih standarda novinarske struke, kršćanskih načela, otvorenosti suradnji i dijalogu u društvu te promicanju općega dobra u zajednici".

/ hkr

Predsjednica Grabar-Kitarović u pozdravu nazočnima istaknula je kako odlikovanjima i priznanjima izražavaju zahvalnost i poštovanje prema naporima i odricanjima koji su urodili rezultatima i iznimnim uspjesima odlikovanih u različitim područjima. „Vaši su uspjesi prije svega izraz domoljublja jer ste svojim radom pridonijeli jačanju ugleda Hrvatske te poticanju izvrsnosti i širenju pozitivnih vrijednosti našega društva“, rekla je.

„Prekjučer smo proslavili Dan hrvatske državnosti koji je na ovom mjestu, na Pantovčaku, okupio ljude iz svih područja javnoga djelovanja. I danas dodjeljujem odlikovanja širokom spektru pojedinaca i udruga koje svojim radom predstavljaju različite skupine i profesije. Naši umjetnici i djelatnici u kulturi, kao i oni koji stvaraju našu suvremenu religijsku kulturu, nositelji su ukupnih društvenih i duhovnih vrijednosti. Posebno smo ponosni na njihove osobne uspjehe u Hrvatskoj i izvan njezinih granica kao i uspjehe naših kulturnih društava i manifestacija koje desetljećima njeguju hrvatski identitet. Svi vi ste kreatori a ujedno i čuvari našega duhovnog i materijalnoga kulturnoga nasljeđa čiji rad pridonosi našem ugledu kao društvu koje je stvaralo velike nacionalne i europske umjetnike te promicalo naše ukupno spomeničko nasljeđe i suvremenu kulturu i umjetnost.“

Predsjednica je zatim istaknula doprinos znanstvenika i gospodarstvenika u promicanju ugleda naše domovine. „O osobama najranjivijih skupina društva brinu civilne i crkvene udruge i pojedinci koji svoju ljubav, vrijeme i energiju ulažu u nesebičan rad s djecom, starijima, bolesnima i nemoćnima. Na tome smo im posebno zahvalni“, rekla je Predsjednica. Zahvalila je i našim braniteljima, „kojima dugujemo slobodu, najveću vrijednost našega društva za koju su živote i zdravlje dali mnogi kao i njihove obitelji koje i danas traže svoje najmilije i hvala svima koji im pomažu u traženju istine“.

 

Istaknula je zatim i posebne zasluge naših humanitaraca te zahvalila i sportašima, istaknuvši da svi „ovi uspjesi čine mozaika onoga što jesmo, što čini naš ukupni identitet, jer najveći su brend Hrvatske njezini ljudi, njezini državljani“.

Predsjednica je govor zaključila riječima: „Čovjek je najveća vrijednost svake sredine i zato svatko na svoj način i u svojemu djelokrugu treba pridonijeti razvoju domovine kako što ste to učinili svi vi koji ćete danas primiti odlikovanja Republike Hrvatske“. Čestitajući svima još jednom na odlikovanjima i priznanjima zaželjela im je puno uspjeha „na korist našega naroda, svih naših državljanina i naše drage hrvatske domovine“.

Povelja Republike Hrvatske za izniman doprinos razvoju visokih standarda novinarske struke, kršćanskih načela, otvorenosti suradnji i dijalogu u društvu te promicanju općega dobra u zajednici dodijeljena je Hrvatskom katoličkom radiju. Povelju je primio ravnatelj HKR-a mons. Fabijan Svalina.

Nakon svečanosti mons. Svalina izjavio je da je povelja znak da je Hrvatski katolički radio u posljednje vrijeme prepoznat u hrvatskome društvu. Pojasnio je da HKR služi prvenstveno evangelizacijskom djelovanju, ali obraća se i svim ljudima dobre volje kako bi se Radosna vijest proširila do svih onih koji bi je htjeli čuti. „Priznanje je poticaj svima nama da se i dalje izgrađujemo i radimo na dobrobit i Crkve i hrvatskoga društva“, rekao je mons. Svalina i čestitao svim djelatnicima na zavidnom uspjehu i priznanju.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja