Budi dio naše mreže

PONEDJELJAK U 18:00 Dar slikarstva biskupa u miru mons. Jezerinca

U ponedjeljak 30. rujna kreće nova sezona emisije "Kulturogram" o aktualnim temama iz kulture, s poznatim i manje poznatim osobama iz kulturnog života, umjetnicima, znanstvenicima. Gost prve emisije je mons. Juraj Jezerinac, vojni ordinarij u miru koji govori o otkrivenom daru slikanja i svojoj prvoj izložbi radova "Priroda govori o Bogu“ koja će biti otvorena u nedjelju 29. rujna u 18 sati u Dvorani općine u Krašiću.

/ hkr

Izložbu će otvoriti prof. Stanko Špoljarić, a moći će se razgledati tri tjedna. Prihod ostvaren od prodaje slika bit će namijenjen za uređenje kuće časnih sestara u Krašiću. Mons. Jezerinac tim povodom gostovao je u prvoj ovosezonskoj emisiji HKR-a “Kulturogram” u kojoj prvi put govori o novootkrivenom daru slikarstva.

„Kad sam došao u mirovinu, bilo je to prije tri godine, prihvatio sam se kista i počeo slikati, a da prije toga nisam završio nikakav početni tečaj. Želju za slikanjem u meni je potakla misao da mi je dragi Bog dao dar za slikanje, da ga ne zakopam, želim se odužiti dragom Bogu na tom daru”, kazao je za Hrvatski katolički radio mons. Jezerinac. 

Emisiju “Kulturogram”, uredice i voditeljice Katarine Varenice poslušajte u ponedjeljak u 18 sati. Emisija će nakon emitiranja biti dostupna u arhivi HKR-a, a videointervju s mons. Jezerincem na YouTube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja