Budi dio naše mreže

PONEDJELJAK 8:10 Svećenik u medijima – komentator u ime Crkve ili privatna osoba?

Koliko je dobro da svećenici budu komentatori aktualnih događaja? Jesu li tada glas naroda, Krista ili Crkve? Ima li svećenik vrijeme u kojem je privatna osoba? I može li u javnosti govoriti kao privatna osoba? Koliko je zahtjevno biti izložen očima javnosti? I kako u tome sačuvati otajstvenost svećenikovog odnosa s Isusom? Kome se svećenici trebaju „svidjeti”? Na blagdan sv. Franje Saleškog, zaštitnika katoličkih pisaca i novinara 24. siječnja u 08:10, te uoči TPT-a koji će govoriti o svećeništvu, o spomenutim pitanjima govore naši gosti: dr.sc. fra Mario Knezović, svećenik, radijski urednik, doktor komunikologije i odnosa s javnošću, te i sveučilišni predavač, don Anton Šuljić, novinar i publicist i o. Danijel Čolo, karmelićanin, vojni kapelan Kapelanije „Sv. Petra i Pavla“ Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Zagrebu. Urednica emisije je Tanja Maleš.

/ hkr

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu šest televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija, RTV Herceg Bosne i TV Jadran.

 

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja