Budi dio naše mreže

PONEDJELJAK 20:00 Zajedno u duhu sv. Franje

U duhu asiškog siromaška, sv. Franje, čiji se blagdan slavio u nedjelju, a koji čak i nakon 800 godina i dalje nadahnjuje mnoge da nasljeduju Krista te da “evanđelje pretoče u život, a život u evanđelje”, u HKR-ovoj emisiji „Budimo mladi” u ponedjeljak, 5. listopada, u 20:00 sati donosimo:

/ hkr

Promišljamo o nekim malo manje poznati aspektima svečeva života, pitamo se što to mlade posebno oduševljava kod sv. Franje i može li neuspjeh biti mjesto susreta s Bogom te saznajemo što je to franjevačka radost i kako ju živjeti. O ovim i mnogim drugim temama promišljanje donosi fra Tomislav Šanko, OFM, župnik Župe sv. Nikole Tavelića u Rijeci.

O iskustvu ulične evangelizacije u franjevačkom duhu govorit će fra Stjepan Brčina, OFMConv., sa zagrebačkog Svetog Duha. Podijelit će s nama svoje iskustva donošenja Krista na ulice i objasniti kako mladi mogu svjedočiti. Ispričat će nam i dojmove mladih koji su ga pratili, a koji pripadaju evangelizacijskoj zajednici Maksimilijana Kolbea.

Emisiju zaključujemo u glazbenom tonu jer će s nama biti Magdalena Halužan. S nama će se prisjetiti prošlogodišnjeg koncerta duhovne glazbe koji je okupio velik broj nas u zagrebačkoj Areni, a otkrit će nam i kako se pripremaju za takve nastupe te što je uistinu važno.

Urednica: Paula Stier

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja