Budi dio naše mreže

PONEDJELJAK 20:00 Euharistija i mladi

„Bez Euharistije se ne može odgojiti čist naraštaj, a odgoj omladine koji ne ide za tim, promašio je svoj cilj“ (bl. Ivan Merz). Zato u HKR-ovoj emisiji „Budimo mladi” u ponedjeljak, 28.rujna, u 20:00 sati donosimo:

/ hkr

Promišljanje o važnosti euharistije u životu svakoga vjernika, a osobito mladoga čovjeka. O euharistiji kao o središtu kršćanskoga života govori ovogodišnji mladomisnik fra Siniša Pucić, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

Ponovno započinju susreti za mlade u Centru za mlade bl. Miroslav Bulešić. Iz Rijeke nam se javljaju Povjerenik za mlade Riječke nadbiskupije vlč. Josip Pende i studentica Miriam Volarić. Saznat ćemo što mladi mogu naučiti o važnosti euharistije od bl. Miroslava Bulešića.

U zagrebačkoj bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici mladi će ponovno svakoga petka slaviti Misu mladih. Na koje se sve načine mladi mogu dodatno angažirati reći će potpredsjednik SKAC-a Kristian Karlo, a kako ga bl. Ivan Merz svakodnevno nadahnjuje posvjedočit će dugogodišnji ministrant Ante Pilipović.

Emisiju ćemo završiti u glazbenom tonu jer je se uskoro bliže audicije za Zbor mladih Zagrebačke nadbiskupije. Pridružit će nam se novoizabrani voditelj Lovro Knežević i upoznati nas s brojnim aktivnostima Zbora mladih.

Urednica: Hana Kilijan

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja