Budi dio naše mreže

PONEDJELJAK 8:10 Udomiteljstvo djece – jesu li djeca na prvom mjestu?

"Argumenti" u ponedjeljak, 21. rujna u 8:10 govore o udomiteljstvu djece. Naime, nedavno je pozornost javnosti izazvao postupak udomljavanja dvoje djece u izvanbračnu zajednicu istospolnog para. Koliko je medijska pozornost koju su imali zaista za dobrobit djece? Jesu li uopće djeca i njihovo dobro na prvom mjestu u postupku udomljavanja? Koje rane sa sobom nose djeca koja su "podijeljena" između udomitelja i bioloških roditelja? Kojim načelima su vođene vladine smjernice za udomljavanje djece? Što Crkva kaže o ovakvim slučajevima? Naši su gosti: Zvjezdana Bogdanović, savjetnica ministrice u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Sara Pavlović, psihologinja, mons. Vladimir Dugalić, tajnik Komisije "Iustitia et pax" HBK i Vladimir Hoblaj, roditelj šestero posvojene djece i udomitelj desetero djece. Urednica emisije je Tanja Maleš.

/ hkr

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija, te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu četiri televizije: VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija i RTV Herceg Bosne.

 

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja