Budi dio naše mreže

PONEDJELJAK 8:10 Krizmanici - generacija između Duha Svetoga i „duha ovog svijeta”

Nazire li se izgubljena generacija mladih u Crkvi, zbog odgode kateheza uživo ili slavlja sakramenata – pričesti i potvrde? Treba li, unatoč koronavirusu, slaviti sakrament potvrde? Zašto sakrament potvrde prati „loš glas”, da je to sakrament „rastanka” mladih od Crkve? Tiče li se priprema za krizmu samo krizmanika? Koja je dob primjerena za slavlje ovog sakramenta zrelosti? Koliko je slobode, a koliko uvjetovanosti u izboru vjeronauka i kateheze? O tome u emisiji "Argumenti" u ponedjeljak, 26. travnja u 8:10 govore naši gosti: salezijanac don Mihovil Kurkut, direktor nakladničke kuće Salesiana, Matija Ricov, voditelj zajednice „Nanovo rođeni” i Maja Božić, teologinja i djelatnica Tajništva Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije. Urednica: Tanja Maleš.

/ hkr

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu pet televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija i RTV Herceg Bosne.

 

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja