Budi dio naše mreže

PONEDJELJAK 8:10 Jesu li bake i djedovi samo čuvari uspomena?

U "Argumentima" HKR-a u ponedjeljak, 19. travnja u 8:10 pitamo: Jesu li bake i djedovi samo čuvari uspomena? Zašto je papa Franjo u Crkvu uveo Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba? Kakva je veza između baka, djedova i unuka? Koliko smiju utjecati na roditelje i odgoj, a koliko je dopušteno popuštati? Postoji li u našem društvu podrška i ulaganje u međugeneracijski odnos? Što djedovi i bake mogu učiniti ako ih unuci ne nazovu i ne kontaktiraju s njima? Mogu li djedovi i bake „servisi” zamijeniti vrtić? Postoje li iskustva i istraživanja kako čuvanje unuka utječe na djedove i bake? Čini li im to život kvalitetnijim? Gosti emisije: Sanda Puljiz Vidović, psihologinja, ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, Stjepan Lice, djed i umirovljenik, kršćanski pisac, dr. Petar-Krešimir Hodžić, voditelj Ureda za život i obitelj HBK i Matija Dražetić, unuk. Urednica emisije: Tanja Maleš.

/ hkr

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu pet televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija i RTV Herceg Bosne.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja