Budi dio naše mreže

PONEDJELJAK 08:10 Grijeh, ispovijed i pokora u pandemiji

U emisiji "Argumenti" u ponedjeljak, 22. veljače u 08:10 govorimo o utjecaju pandemije na praksu Sakramenta pomirenja, na svijest o grijehu i naš odnos prema pokori. Korizma je povlašteno vrijeme za pomirenje s Bogom. Koliko je sakramentalni život u vrijeme pandemije, kao i ograničavanje osobnog sudjelovanja u slavljima, ostavilo trag na duhovnom životu naših vjernika, osobito na slavlju Sakramenta pomirenja? Je li grijeh nestao? Kakva pokora je učinkovita? Je li učinak Ispovijedi trenutan? Kako naš grijeh ima veze s Crkvom? I zašto Crkva ne uvodi „popust” na Ispovijed u vrijeme pandemije? Naši su gosti: vlč. mr. sc. Milan Dančuo, asistent na Katedri liturgike KBF-a, Zagreb, o. Danijel Čolo, karmelićanin i vojni kapelan, te fra Ivan Matić, voditelj Kuće susreta Tabor, Samobor. Urednica: Tanja Maleš.

/ hkr

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu pet televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija i RTV Herceg Bosne.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja