Budi dio naše mreže

PONEDJELJAK 8:10 Jedinstvo kršćana: Braća u nevolji, braća u dobroti!

18. siječnja počinje Tjedan molitve za jedinstvo kršćana. Osim molitve, jesu li karitativno služenje i svjedočenje vjere također elementi ekumenizma? Koliko su nas ujedinile i povezale nevolje nakon potresa na Banovini? Što za nas kršćane znači biti braća? Jesmo li plodonosni kršćani, iako još nismo u punom jedinstvu? O ovim pitanjima govore naši gosti: prof. dr. Jure Zečević, pročelnik Katedre ekumenske teologije na Katoličkom bogoslovnom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i tajnik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog, izv. prof. dr. Vladan Tatalović, profesor na Katedri Novog zavjeta na Pravoslavnom bogoslovnom fakultetu Univerziteta u Beogradu i đakon Zagrebačko-ljubljanske Mitropolije SPC, te Ivica Horvat, pastor Baptističke crkve u Zagrebu i Predsjednik Saveza baptističkih crkava Hrvatske. Argumente slušajte u ponedjeljak, 18. siječnja u 8:10. Urednica: Tanja Maleš.

/ hkr

Emisiju možete pratiti izravno u programu Hrvatskoga katoličkog radija te se u nju uključiti svojim komentarima SMS-om na 099 460 99 88.

Dostupan je i video stream na Facebook HKR-a i video na Youtube kanalu Hrvatske katoličke mreže.

Video snimka emisije emitira se u programu pet televizija: Z1 (Zagreb), VTV (Varaždin), Plava televizija, Slavonskobrodska televizija i RTV Herceg Bosne.

 

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja